Round Table w Kijowie

W piątek 25 lutego 2011 roku organizujemy w Kijowie spotkanie z przedstawicielami przemysłu mięsnego, by przedyskutować problematykę wprowadzenia klasyfikacji mięsa wieprzowego na Ukrainie.
Podczas naszej podróży odwiedziemy również targi Food Expo Ukraine.

Wyjazd jest współfinansowany przez Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego w ramach projektu „Paszport do eksportu” PO IG 6.1.

Płatne staże dla Studentów Politechniki Poznańskiej

Rozpoczęła się rekrutacja z programu Era Inżyniera, który jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Po raz pierwszy przedstawiliśmy w ramach projektu swoją ofertę stażową. Zachęcamy studentów Politechniki Poznańskiej do aplikowania. Oferty dostępne są na stronie www.er.put.poznan.pl. Aplikować można do 15 marca!

Nowe równania regresji

Po zakończeniu krajowej dysekcji tusz wieprzowych, nieoficjalnie wiadomo, że statystyczny błąd szacowania mięsności aparatem IM-03 jest znacznie niższy niż znana dotychczas wartość 2,3 %. Czytaj dalej

Zatrudnienie Arka

Z początkiem grudnia Arkadiusz dołączył do naszego zespołu. Arek jest absolwentem Politechniki Poznańskiej kierunku Elektroniki i Telekomunikacji.